براکت سینی کابل و نحوه ی بکارگیری از آن
براکت سینی کابل مجموعه ای از قطعات حمایتی و اصطلاحاً ساپورت کننده ی سینی ها می باشند که بخش اعظمی از بار مجموعه را پوشش دهی می کنند. این قطعات اغلب به صورت افقی و در زیر سینی کابل گالوانیزه نصب می شوند تا از این طریق بتوانند تکیه گاه ایده آلی برای مهار وزن و فشار سینی های محتوی کابل های قطور باشند.
به طور کلی سه قطعه ی اساسی در تشکیل یک بستر مناسب به صورت معلق برای انواع کابل دخیل هستند که شامل راد گالوانیزه ، اتصال دهنده های سازه ای ، براکت سینی کابل، سی چنل ها و یا یونسترات ها، و سینی های کابل می باشد. این مجموعه تجهیزات در کنار یکدیگر می توانند یک شرایط بسیار ایمن را در شبکه های کابل کشی مهیا سازند.
می توان گفت براکت ها با اتصال مستقیم خود به محور های جانبی نقش کلیدی در ثابت نگه داشتن سینی ها دارند. فرآیند چندان پیچیده ای در جهت نصب آن ها وجود ندارد اما آنچه که اهمیت دارد یافتن یک ناحیه ی صلب و محکم بر روی سازه است تا از این طریق بتوانیم باقی قطعات را به ترتیب به عنوان تثبیت کننده های سینی ها پیاده سازی کنیم.
تنها موضوعی که باید در اتصال صحیح براکت فولادی سینی کابل رعایت کنیم اتصال کاملاً افقی و همتراز سطح زیرین سینی ها می باشد بطوریکه محور عمودی به سقف متصل شده با براکت سینی کابل یک زاویه 90 درجه و قائم تشکیل دهد.فواصلی که برای نصب هر براکت در نظر گرفته می شود بستگی به چند المان اساسی دارد که شامل وزن سینی کابل و ابعاد آن و از همه مهمتر حجم کابل های بکار رفته دارد لذا هر چقدر این حجم بالاتر باشد قطعاً نیروی وزن سینی و کابل ها توأمان افزایش پیدا خواهد کرد. جهت افزایش ایمنی سازه و عدم ریزش آن سعی می شود در هر 1.5 و حداکثر تا 2 متر یک براکت سینی کابل بکار گرفته شود.
فواید و مزایای استفاده از براکت سینی کابل
● براکت سینی کابل به جهت ساختار کاملاً مهندسی شده در صورت افزایش بیش از حد بار تا مدت زمان طولانی قابلیت ثابت و پایدار نگه داشتن وزن های بالا را دارند و از این جهت دچار انحراف یا خم شدگی نمی شوند اما بهتر است یک تناسب و تطابق کلی نسبت به برآورد ظرفیت فشار قابل تحمل این براکت ها داشته باشیم.
● از طریق پیچ و مهره و گاهاً فرآیندهای جوشکاری امکان اتصال به محورهای عمودی را دارند اما در اکثر مواقع بنا به احتمال جابه جا کردن سینی ها، بهتر است که از طریق پیچ و مهره های فنری به یونسترات ها متصل شوند.
● طراحی ساختاری آن ها اغلب با یک درصد کم به شکل مثلثی می باشد و قاعده ی آن به طور مستقیم به محور عمودی اتصال می یابد که دلیل آن تنها افزایش قدرت تکیه گاهی قطعه می باشد.
● در ابعاد و سایزهای متنوع همراستا با سایز سینی ها قابلیت ساخت دارند اما جهت اطمینان بیشتر و امکان بروز لغزش در سینی ها معمولاً قدری بلند تر از سطح بستر سینی ها هستند.
● از جنس فولاد گالوانیزه و یا استنلس استیل می باشند که این نوع متریال تاثیر بسیار زیادی در عدم تغییر شکل پایه ی براکت سینی کابل تحت قرارگیری در فشارهای مضاعف را دارد.
- ۰۰/۰۶/۰۱