شرکت پترو کاسپین پاسارگاد

ویژگی ها و مشخصات بست چنگالی

شرکت پتروکاسپین | دوشنبه, ۱ شهریور ۱۴۰۰، ۱۲:۰۱ ب.ظ

بست چنگالی یکی از قطعات فلزی نگهدارنده انواع کابل و لوله برق فولادی می باشد که به جهت اتصالات ایمن و پایداری که در شبکه های کابل کشی برقرار می کنند همواره در حجم بالا در حال استفاده هستند. طراحی ساختار فیزیکی آن ها شامل بخش U شکل، انتهای چنگالی، و پیچ و صفحه ی نگهدارنده است. بخش انتهایی بست چنگالی در برگیرنده ی یکسری منحنی های کاربردی می باشد که به صورت مستقیم بر روی انواع سی چنل یا یونسترات ها قرار می گیرند.

مکانیزم کلی آن ها از لحاظ پشتیبانی بدین صورت است که براحتی بر روی حالت استوانه ای لوله ها و همچنین کابل ها سوار می شوند و بدون آسیب به بدنه ی پلاستیکی کابل ها، آن ها را محکم در جای مخصوص خود ثابت نگه می دارند.

از آنجایی که ممکن است به جهت وزن بالای سازه متحمل وزن بسیار زیادی شوند همواره سعی می شود از متریال فولاد و یا استنلس استیل ساخته شوند تا علاوه بر مقاومت ذاتی در برابر عوامل محیطی از هرگونه فرآیند های فرسایشی و همچنین خوردگی مصون باشند البته همه ی این موارد در مواقعی ممکن است که بست چنگالی طی پروسه ی گالوانیزه، با مواد مذاب "روی" در دمای بالا پوشش دهی شده باشد.

این بست ها متناسب با ابعاد لوله ها و قطر کابل ها تعیین و معمولاً بر اساس قطر کارگیر طبقه بندی می شوند. لذا رایج ترین محدوده یا دامنه ی کارگیر آن ها شامل  12-8، 16-12 ، 20-16، 25-18 ، 28-24 ، 32-28 ، 40-36 ، 48-44 میلیمتر می باشد. دلیل نوسان ابعاد آن ها درواقع قابل تنظیم بودن این نوع از بست چنگالی است بطوریکه قسمت پیچ و صفحه که ممکن است هم به صورت صفحات فلزی و یا عایق دار باشند همگی قابلیت افزایش یا کاهش ارتفاع به منظور تثبیت لوله ها و کابل ها را خواهند داشت. 

نحوه ی عملکرد بست چنگالی

از آنجایی که ریل های یونسرات معمولاً در ارتفاعات نصب می شوند طبیعتاً لوله های حامل کابل نیز با اتصال مناسب به ریل ها در مسیر مورد نظر و هدف هدایت خواهند شد. آنچه در مورد اتصال این لوله ها اهمیت دارد حفظ و تداوم در اتصال است اینکه با هر تنش خفیف یا سنگینی دچار شکستگی و تخریب و در نهایت ریزش نشوند.

بست چنگالی دقیقاً همان قطعه ای است که به صورت گیره یا اتصال دهنده میان لوله ها و ریل ها یک پیوند مستحکم بر قرار می کنند. همان طور که می دانید در شرایط معلق نیروی وزن سازه به سمت پایین خواهد بود و لازم است یک نیروی بازدارنده به سمت بالا برقرار شود تا در محل مورد نظر ثابت باقی بماند.

این نیروی متقابل از طریق اتصال و همچنین همپوشانی ریل، و قسمت چنگکی ایجاد می شود که البته لازم است فواصل قرار دادن بست چنگالی را نیز رعایت کنید. به طور کلی با توجه به حجم قطعات پروژه توصیه می شود در فواصل یکسان و عمدتاً 2 تا 3 متری خط مسیر لوله ها یک بست استفاده شود. استفاده بیشتر آن ها در فاصله های کم هیچ منعی ندارد اما در فواصل زیاد نباید بیش از مقادیر مذکور باشند. 

  • شرکت پتروکاسپین

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی